LES MEVES CONVICCIONS
En els temps VUCA en què vivim (volàtils, amb incertesa, complexes i ambigus), la innovació i la col·laboració són factors clau per a crear futurs prometedors.
Els reptes col·lectius s’han d’afrontar col·lectivament, ja que des d’estratègies individuals de supervivència no anem per bon camí.
Comptar amb un propòsit comú alinea les contribucions dotant-les de sentit, i afavoreix la pertinença i la col·laboració.
La nostra cultura afavoreix més l’individualisme que la cooperació i, per tant, cal desenvolupar el múscul de la col·laboració i aprendre a treballar conjuntament.
Treballant col·laborativament s’arriba molt més lluny pel fet que el resultat és fruit de la co-creació i, per tant, s’aprofiten la diversitat de perspectives, coneixements, talents i habilitats.
Els espais de treball conjunt que estan dotats amb metodologies de treball efectives, permeten aprofitar la intel·ligència col·lectiva de manera enfocada als resultats que es pretenen. En aquest sentit, no sols suposen un estalvi de diners, sinó que també permeten obtenir beneficis més alts.
Les persones són un dels actius més important en les organitzacions per assolir els resultats als què s’aspiren. En aquest context, es requereix lideratge enfocat als objectius, però també el tenir cura dels processos i de les persones.
Quan les organitzacions es preocupen pel benestar de les persones membres, aquestes aporten més. En definitiva, els nivells de productivitat que s’assoleixen són més elevats.
Quan les solucions no inclouen la mirada de les persones que les han d’implementar, disminueix el seu compromís en la implementació i n’afecta la sostenibilitat. Les persones ens comprometem més si hem participat en el disseny de les solucions.
Aconseguir beneficis econòmics no està renyit amb la responsabilitat social i ambiental. I no sols això. La imatge que les organitzacions projecten cap a l’exterior és un factor important. Així, les organitzacions que tenen cura dels seus membres i fan treball col·laboratiu destaquen, tenen bona imatge, i es posicionen millor respecte les que no ho fan.
Si els models d’organització col·lectiva humana imitessin els sistemes vius, molts dels malestars que afecten avui dia a les nostres organitzacions i als sistemes socials, no tindrien raó de ser.
C
L
I
E
N
T
S
CLIENTS
¿Por qué te puedo ayudar?
Núria Baldrich Mora. Soy coach organizacional, facilitadora de equipos y formadora. Y desde un punto de vista menos formal me defino como alquimista con propósito, tejedora de redes colaborativas y traductora de la esfera sutil.
Desde el año 2000 mi labor profesional se ha centrado en procesos de dinamización, participación, y comunicación social; y en el acompañamiento en procesos colectivos y de creación de redes colaborativas.
Asimismo, he participado y participo en iniciativas que considero que aportan un beneficio social. Entre otros, soy miembro del Instituto Internacional de Facilitación y Cambio, formo parte de un grupo que tiene la misión de difundir la sociocracia como modelo organizativo y de gobernanza, y estoy vinculada con movimientos de laboratorios para la innovación.
Experta en procesos participativos y en desarrollo colectivo para la reflexión i acción conjunta. Ayudo a empresas y organizaciones a co-crear colaborativamente resultados de alto valor, aprovechando el talento y la inteligencia colectiva al servicio de los propósitos comunes. Lo hago diseñando y facilitando procesos y metodologías creativas de trabajo en equipo.
Mi formación incluye la Licenciatura en Ciencias Ambientales, Postgrado en Participación y desarrollo sostenible, Curso de Aptitud Pedagógica, MBA, Creatividad e innovación empresarial, Liderazgo transformador, Coaching Sistémico para equipos y organizaciones, Coaching Transformacional, Máster Programación Neurolingüística, Sociocracia, Facilitación de grupos, Teoría del cambio, Trabajo de Procesos para la facilitación del cambio, The Art of Hosting, Convergent Facilitation, Dragon Dreaming, Teoría U, Dinámica de grupos, Certificación en Voice Dialogue, Gestión emocional sistémica, Resolución de conflictos y Mediación, Círculos y reuniones restaurativas, Comunicación No Violenta, Pedagogía sistémica, Ludopedagogia.